Salon za pse No1 trudi se da je šišanje pasa zadovoljstvo a ne stres. Naš cilj je urediti i ošišati vašeg psa ili mačku na najbolji način, uz što manji stres za životinju Stoga imamo neka pravila kojima želimo upoznati vlasnike.

Šišanje pasa – Dolazak, odlazak i parkiranje

Molimo da psi budu na uzici koja je skraćena, kako bi se izbjeglo uriniranje po prostoru, te kako bi se maksimalno spriječile bilo kakve neželjene posljedice. Mačke moraju doći u transporteru. S velikim psima molimo vlasnike da ostanu uz pse. Potrebno je obući se u odjeću koja može pretrpjeti  dlake i eventualno špricanje. Kod velikih pasmina, vlasnici ne moraju ostati s psom samo ako je on već bio kod nas, te smo s psom uspostavili zadovoljavajuću vezu, odnosno ako je iznimno poslušan.
Parkiranje je za sada besplatno i moguće je u ulici oko salona, kao i u pokrajnjoj ulici na 50 m gdje postoji parkiralište. Subotom je obično veća gužva.

Kupanje i šišanje pasa

U većini slučajeva tražimo da se psi kupaju kod nas u sklopu tretmana, kako bi što manje oštetili opremu i kako bi rezultat tretmana bio zadovoljavajući. Pse kupamo neutralnim kvalitetnim  šamponima za pse. U koliko primijetimo nametnike, kupamo u insekticidnom šamponu. Naknada je 10 kn po kupki za male pse, 20 kn za veće pse od 20 kg. Ukoliko ne pristajete na insekticidni šampon, na žalost životinju nećemo moći primiti na tretman u slučaju nametnika. Krpelje odstranjujemo posebnim priborom kako bi bili sigurni da niti jedan dio krpelja ne ostane u koži. Šišanje pasa bez kupanja moguće je samo u iznimnim slučajevima koji se moraju dogovoriti prije telefonom.
Ukoliko želite neki poseban medicinski šampon, slobodno ga donesite.

Čišćenje ušiju i rezanje noktiju

Uši će biti očišćene kao dio svakog tretmana.Nokti će biti odrezani, osim ukoliko smatramo da su dovoljno kratki i da iste nije potrebno rezati. U slučaju agresije kod rezanja noktiju, pas će dobiti brnjicu, što inače izbjegavamo stavljati. U koliko je agresija iznimna i pas je jako nemiran kod rezanja noktiju te ni brnjica ne pomaže, uputiti ćemo vas veterinaru.

Zakazivanje termina

Molimo da se najavite telefonom ranije radi šišanja pasa. U slučaju nemogućnosti dolaska molimo da otkažete termin barem 24 sata ranije. Radimo uglavnom popodne, no mogući su i drugi dogovori. Novo: možemo primiti i nenajavljene dolaske ako pristajete da pas čeka u kavezu na šišanje.
Narudžbe na 01/2303 530 od 11-19 h, subotom od 9 -14 h. Nedjeljom ne radimo. Salon ne radi svaku subotu.

Garancija kod šišanje pasa

Trudimo se zadovoljiti svakog vlasnika da šišanje pasa bude na obostrano zadovoljstvo, no uvijek postoji mogućnost da ste željeli „nešto drugo“ kada je u pitanju šišanje pasa ili smatrate da nešto treba popraviti. U tom slučaju isti ili slijedeći dan ćemo prema vašem traženju napraviti korekciju, bez naknade. Nakon 5 dana nećemo moći više raditi ispravke, osim pod uvjetom da se pas ponovno okupa uz naplatu kupke.

Rizik povreda kod šišanja pasa

Ovo je tema o kojoj se ne priča, ali rizik ogrebotina postoji u svakom salonu za pse na svijetu, pa vlasnici pasa i mačaka moraju biti svjesni da  uvijek postoji određena opasnost od manjih porezotina ili ogrebotina. Neki psi su puno „teži“ za obradu, nemirniji ili imaju čvorove zbog kojih se rizik od povreda povećava. Kod velike količine čvorova zatražiti ćemo da potpišete izjavu da ste upoznati s mogućnosti ozljeda kao posljedicu kod usluge šišanje pasa i zbog toga što noževi moraju ići mnogo bliže uz kožu nego što je to normalno kod redovitog šišanja. Kod redovito češljanih pasa ovaj rizik ne postoji. Redovitim češljanjem psa i odlaskom na šišanja pomažete psu da bezbolno i bez stresa prođe tretman u salonu. Sve male povrede se medicinski tretiraju, a vlasnik se upozori.

Brnjice i vezanja

Brnjice ne stavljamo, osim u iznimnim i vrlo rijetkim slučajevima, ali i tada ih obično nakon 10 minuta, kad se pas smiri, skidamo i pokušavamo uspostaviti normalan odnos s psom s manje stresa, bez brnjice i pretjeranog vezanja. Uvijek nastojimo smanjiti stres za životinju, pa sve prisile izbjegavamo. Šišanje pasa u našem salonu mora biti ugoda za vašeg psa a ne strah

Šišanje pasa – Štenad

Kod štenaca nastojimo kroz igru i maženje te poslastice provesti cijeli tretman šišanja , tako da se naviknu od malena na šišanje kao na normalnu proceduru. Za štence preporučamo prvi posjet s 4 mjeseca, jer su još zaigrani i „blentavi“ te otvoreni za suradnju pa posjet k nama doživljavaju bez straha koji se obično javlja nakon 8 mjeseca života.


Cjenik usluga šišanje pasa

Cjenik usluga šišanja pasa  možete pogledati i uvjeriti se da je najniži u gradu

Opširnije

Šišanje pasa slike

Šišanje pasa u salonu No1

Pas klijent

Slika ošišanog psa

Uređeni pas-šašanje

Ošišani pas

Pas klijent ošišan

Pas klijent u salonu No1