Šišanje mačaka u salonu No1 Zagreb je bez rizika od sedacije, jer mačke šišamo i uređujemo bez uspavljivanja.

Šišanje mačke – Dugodlake mačke

Vlasnici dugodlakih mačaka često nisu upoznati prije kupnje ovakve rasne mačke koliko je potrebno brige i redovitog održavanja dugog krzna. Na zapetljanost mačaka najviše utječe prehrana (nedostatak omega 6 ulja), sterilizacija /kastracija i neredovito češljanje. Ukoliko je mačka samo djelomično zapetljana, mi ćemo je raščešljati ukoliko je to moguće. Manje čvorove ćemo ukloniti i u većini slučajeva dovoljno je da mačke 2 puta godišnje dođu na iščešljavanje pa da vlasnici nemaju problema s čvorovima.

Šišanje mačaka obavljamo uvijek BEZ USPAVLJIVANJA .. Uvijek vlasnik mora ostati da drži mačku kod šišanja i kupanja. Tolerancija mačaka na ovakve postupke je obično 1 sat, pa ako ne uspijemo u sat vremena  riješiti probleme naručujemo dodatno mačku. U 90% slučajeva rješavamo sve u jednom tretmanu. U 5 godina samo smo jednu mačku uputili veterinaru na sedaciju, jer je nismo uspijeli urediti. Ostale sve su se dale bez problema urediti, iako se možda kod kuće inače ne daju češljati.

Mačke kupamo neutralnim šamponom na bazi zelene gline i feniramo. Šišanje mačaka moguće je i bez kupanja životinje. Rezanje noktiju je uključeno u cijenu.

Šišanje mačke- Kratkodlake mačke
Uređujemo ih po zahtjevu vlasnika. Cijena tretmana  kratkodlake mačke  je niža zbog jednostavnijeg tretmana, osim cijene šišanja koja je jednaka za sve mačke.