Osnovna njega pasa

Svaki pas zahtjeva određenu njegu, koja se razlikuje od psa do psa.

Linjanje je nešto što vlasnike pasa baca u očaj, a javlja se dva puta godišnje, u jesen i proljeće, te traje mjesec, do mjesec i pol. U trenutku linjanja psa, psu možete pomoći, tako da ga svakodnevno dobro četkate i isčetkavate. U vezi sa četkanjem trebate paziti da ste odstranili otpalu dlaku i da ste počistili kožu i živu dlaku.

🙄 ako Vam se neda ili nemate vremena za četkanje, dođite u naš salon, jer mi profesionalno rješavamo probleme linjanja po vrlo pristupačnim cijenama. Raspitajte se ako imate mješanca, koliko bi brijanje pomoglo u rješavanju linjanja, je OBRIJANA DLAKA NE ISPADA!. 

Kako bi se što prije riješili stare dlake, okupajte psa.  😉 Ako I to ne stignete, zovite nas. Cijene kupanja su već od 60 kn.

Voda za kupanje mora biti ugodne temperature, te se pas ne smije kupati u previše vode, najbolje je da ga tuširate. Psa namačite polagano i postepeno od repa prema glavi. Prilikom namakanja glave vodom, pripazite na uši i oči! Nakon što ste namočili psa, u dlaku utrljajte šampon, ali posebno pazite da vam pjena šampona ne dođe u dodir sa ušima i očima psa.

Šamponi moraju biti za pse, zbog kiselosti (ph) pseće kože i svi se razrjeđuju. Jeftini 1 : 1, skupi i do 40:1. Nismo fanovi jeftinih šampona, jer mogu izazvati alergije.

PSI SE NE SMIJU KUPATI U LJUDSKIM NITI DJEČJIM ŠAMPONIMA! 

Prilikom šetnje pored jezera, rijeka ili potoka mnogi psi se bacaju bez razmišljanja u vodu i uživaju. Uvijek im priuštite to zadovoljstvo ukoliko je moguće, a nakon kupanja ih obavezno isperite običnom vodom, kako ne bi zadobili razne ekceme na koži.

Isto vrijedi i za kupanju u moru, nakon čega sol može oštetiti i izgristi kožu. A prilikom kupanja psa u moru, pripazite da pas ne pije morsku vodu, kako ne bi povratio ili dobio proljev.

 

 

    Leave a Comment