Salon za pse No1 Zagreb

Blog Salona za pse No1 je namijenjen za sadržaje koji će biti dodavani s vremenom kao korisni sadržaji za vlasnike pasa i mačaka. U ovom dijelu stranica možete pronaći razne korisne savjete koje ćemo pokušati kroz blog približiti vama kako bismo vam korisnim savjetima pomogli oko vaših kućnih ljubimaca. A za sve ostale usluge Salon za pse i mačke posjetite naše stranice ili također i stranice za pet shop te web shop kako biste na jednom mjestu pronašli sve što vam treba za vaše kućne ljubimce.

salon za pse i mačke No1 – objava o godišnjem odmoru 2017.

Salon za pse i mačke No1 će biti zatvoren od 5 do 15 kolovoza 2017.

Naruđbe primamo za ternime nakon 15. i tokom godišnjeg odmora.

Selimo se!

Obaviještavamo sve naše mušterije da od 1.2.1017. radimo na novoj adresi IVANIĆGRADSKA 7.
Sada smo u novo uređenom prostoru bez dućana i veselimo se puno boljim uvjetima za rad.

Još novosti:
od 1.2. 2017. obračunavati ćemo malu naknadu od 10 kn za male pse i 20 kn za velike pse za šampon protiv buha.

Također ćemo u novom prostoru moći primati i nenaručene pse. Ako nemate ništa protiv da pas čeka u kavezu, možete ga ostaviti i bez najave, iako je dobro telefonom provjeriti da li ima mjesta u kavezu ili je već neki padobranac unutra.

Cijene i dalje ostaju male, pa male pse brijemo s kupanjem već od 80 kn.

Osnovna njega pasa

Svaki pas zahtjeva određenu njegu, koja se razlikuje od psa do psa.

Linjanje je nešto što vlasnike pasa baca u očaj, a javlja se dva puta godišnje, u jesen i proljeće, te traje mjesec, do mjesec i pol. U trenutku linjanja psa, psu možete pomoći, tako da ga svakodnevno dobro četkate i isčetkavate. U vezi sa četkanjem trebate paziti da ste odstranili otpalu dlaku i da ste počistili kožu i živu dlaku.

🙄 ako Vam se neda ili nemate vremena za četkanje, dođite u naš salon, jer mi profesionalno rješavamo probleme linjanja po vrlo pristupačnim cijenama. Raspitajte se ako imate mješanca, koliko bi brijanje pomoglo u rješavanju linjanja, je OBRIJANA DLAKA NE ISPADA!. 

Kako bi se što prije riješili stare dlake, okupajte psa.  😉 Ako I to ne stignete, zovite nas. Cijene kupanja su već od 60 kn.

Voda za kupanje mora biti ugodne temperature, te se pas ne smije kupati u previše vode, najbolje je da ga tuširate. Psa namačite polagano i postepeno od repa prema glavi. Prilikom namakanja glave vodom, pripazite na uši i oči! Nakon što ste namočili psa, u dlaku utrljajte šampon, ali posebno pazite da vam pjena šampona ne dođe u dodir sa ušima i očima psa.

Šamponi moraju biti za pse, zbog kiselosti (ph) pseće kože i svi se razrjeđuju. Jeftini 1 : 1, skupi i do 40:1. Nismo fanovi jeftinih šampona, jer mogu izazvati alergije.

PSI SE NE SMIJU KUPATI U LJUDSKIM NITI DJEČJIM ŠAMPONIMA! 

Prilikom šetnje pored jezera, rijeka ili potoka mnogi psi se bacaju bez razmišljanja u vodu i uživaju. Uvijek im priuštite to zadovoljstvo ukoliko je moguće, a nakon kupanja ih obavezno isperite običnom vodom, kako ne bi zadobili razne ekceme na koži.

Isto vrijedi i za kupanju u moru, nakon čega sol može oštetiti i izgristi kožu. A prilikom kupanja psa u moru, pripazite da pas ne pije morsku vodu, kako ne bi povratio ili dobio proljev.

 

 

Kako zaštiti dlaku tokom ljeta?

O psima u izložbenoj dlaci ovdje nećemo pričati, već o običnim psima koje ima većina od nas. Dugodlaki psi koji se vole kupati u rijekama, morima i sl, trebali bi se ispirati nakon takvog kupanja samo vodom i raščešljati “na mokro” sa adekvatnim češljem/raščešljivačem čvorova. Treba svakako nabaviti blagi šampon s uljima, a dobro je koristiti i balzam za pseću dlaku.

S kratkodlakim pasminama je puno lakše, ali uvijek ih je dobro ispirati nakon kupanja u slanoj vodi.

Ne zaboravite da tamna boja na suncu dobiva crveni “štih”, pa su dobri i preparati koji zadržavaju crnu boju na dlaci.

Kod pasa koji se šišaju ili trimaju: ne pretjerujte s izbrijavanjima, kratkim frizurama, jer dlaka štiti i od pregrijavanja.

Neka i peseki uživaju s vama!

😆

 

Izrada top knota na maltezeru ili psima slične duge dlake

Američka frizura podrazumijeva dvije mašnice, dok frizura za europski tip psa jednu. Malo češljanja, malo strpljenja, elastične gumice s mašnicom (imate ih u našem webshopu i dućanu i evo ga….

Američki tip frizure:

topknot_american_02 topknot_american_03

topknot_american_04 topknot_american_05

topknot_american_06 topknot_american_07

Europski tip frizure:

topknot_european_01 topknot_european_02

topknot_european_03 topknot_european_04

topknot_european_05 topknot_european_06

Pravila ponašanja djeteta sa psom kao kućnim ljubimcem

Kako smo u salonu primijetili da iz nekih obitelji s djecom dolaze pretjerano “histerični” psi ostavljamo vam ovaj članak za čitanje kako bi i djeca i psi uživali u zajedničkom druženju:

Dijete i pas mogu biti najbolji prijatelji jer se poznaju i vole. No, ipak nije loše uvijek imati u vidu da i najmiroljubiviji pas ima svoje granice koje treba poštivati. Pogotovo ako znamo da ih malo dijete nema. Radi zaštite djeteta te iz respekta prema psu koji je životinja pokušajte u početku njihova odnosa njegovati određena pravila ponašanja.

Također nemojte nikad zaboraviti da pas nije čovjek i da se njegovo ponašanje zasniva na hijerarhiji čopora. Ako ste vi vođa “čopora” (osoba za koju pas smatra da je vođa i koju sluša) i izađete iz prostora, u tom trenutku iz perspektive psa više nije jasno tko je glavni. Pas ili dijete? To bi moglo dovesti do nesporazuma u komunikaciji između psa i djeteta i pas bi mogao svoju volju nametnuti agresijom ili na neki drugi način. Spriječite takve situacije u početku.

Na vrijeme učite dijete sljedećim pravilima:

  • Pokažite djetetu osjetljiva mjesta

Pas bi trebao imati pozitivna iskustva s vašim djetetom. Nije dobro ako se pas osjeća ugrožen i ponaša se kao da je isprovociran od djeteta. Spriječite to tako da djetetu pokažete kako se psa smije dragati, kako ga se ne smije tući rukama i nogama te pokažete mjesta na kojima je pas posebno osjetljiv, primjerice smeta ga diranje repa ili šapa.

  • Poštivanje mjesta za odmor psa

Vaš pas treba mjesto u stanu koje će biti njegova zona za odmor, gdje se može povući i gdje ga se neće ometati. Na taj način se pas može smiriti i biti opušteniji u kontaktu s djetetom.

  • Ne smije se zuriti u psa

Objasnite djetetu da ne smije zuriti u oči psa jer se pas u takvoj situaciji osjeća ugroženo i mogao bi krenuti u obranu.

  • Razdvojite igračke

Razdvojite igračke psa i djeteta. Na taj način pas neće doći u napast da brani svoju kost od djeteta.

  • Bez vike

Objasnite djetetu da ne treba vikati da bi ga pas razumio. Psu je galama neugodna i povećava njegovu napetost.

  • Pripazite na pretjeran kontakt

Naravno da se dijete smije igrati sa psom i dragati ga. Ipak pripazite da taj kontakt nije pretjeran i prenaporan za psa. Pas će to pokazati režanjem ili prevelikim intenzitetom aktivnosti, skakanjem, trčanjem…

Radimo cijelo ljeto!

Poštovani, salon i dućan će raditi bez prestanka cijelo ljeto!

Stoga  možete slobodno naručivati  šišanje pasa i mačaka kao i inače.

Molimo zvati od 11-19 radnim danom a subotom od 9-14. Svaku subotu ne radimo, pa molim provjerite raspored radnih subota.

Želimo Vam ugodno ljeto! 😎 

 

Kupanje mačke video

Donosimo vam jedan mali video uređivanja mačke u našem salonu gdje možete ukratko vidjeti kako uređujemo jednog od naših klijenata mačku u cijelosti. Želite li pogledati video molimo odaberite gumb Opširnije… te pogledajte video